Välkommen att bevaka
skid-SM i Umeå 24-25 mars!

Årets SM-avslutning på längdskidor avgörs i Umeå den 24-25 mars, med start och mål på Umeå Energi Arena och med tävlingsbanorna i Stadsliden, dvs samma koncept som i samband med SM-veckan 2014. På programmet står sprintstafetter i klassisk stil samt de långa distanserna – 30 resp 50 km, i fri stil och med intervallstart. Parallellt med SM-tävlingarna avgörs också den sista tävlingshelgen i vinterns Scandic cup för juniorer, med prolog på lördagen och jaktstart på söndagen.

Programmet för tävlingsdagarna hittar du genom att klicka här.

Presscenter

Presscentret för tävlingarna finns i den av Umeå Energi Arenas läktare som ligger intill Rothoffsvägen. Ingången finns mitt på läktaren och presscentret ligger högst upp – hissen går ända upp, men det finns också trappor för den som hellre vill använda dem.

Presscentrets lokal ligger med fönster ut mot Rothoffsvägen och har alltså inte direktkontakt med händelserna inne på stadion. Däremot finns bekväm möjlighet för medias representanter att ta sig ut på huvudläktaren eller ned på målområdet.

I presscentret kommer det att erbjudas enklare förtäring i form av kaffe med tilltugg samt förstås service i form av start- och resultatlistor, banskisser mm. I lokalen finns också fri tillgång till Umeå energis fibernät.

Anmälan

För att vi ska kunna planera servicen så bra som möjligt vill vi gärna att de redaktioner som tänker bevaka tävlingarna hör av sig till kennet.hedberg@gmail.com med uppgift på hur många som kommer från resp redaktion. Vi vill ha er anmälan senast onsdagen den 22 mars!
Den som hellre vill ringa kan förstås göra det och då är telefonnumret 070-696 88 96.

Kennet Hedberg
medieansvarig