Upplev Skid-SM på plats!

Fotograf: Nils Jakobsson/Bildbyrån


Inne på skidstadion Umeå Energi Arena kommer du att kunna ha bästa tänkbara överblick och kunna se alla åkare starta, varva och gå i mål. Om vi blickar tillbaka, bara 10 år, så blir det väldigt tydligt att längdskidtävlingarna har utvecklats en hel del. Istället för att åkarna startar och försvinner ut från stadion på ett milspår och blir borta i 30 minuter, så håller man i allmänhet dagens tävlingar på betydligt kortare spårslingor, till glädje för alla besökare inne i skidstadion.

Ingen entréavgift för besökare på skidstadion!

Du läste rätt! För dig som vill vara på plats och följa tävlingarna på nära håll så krävs inte att du löser entréavgift! Detta är möjligt tack vare ett generöst samarbete med våra sponsorer, som bjuder alla besökare på fri entré!
Så, varmt välkommen till Umeå Energi Arena och en upplevelse utöver det vanliga!

Parkeringar

Eftersom parkeringsmöjligheterna runt Umeå Energi Arena och Gammliaområdet är mycket begränsade, så hänvisar vi alla bilburna besökare att i första hand parkera bilen på Umestan eller Dragonens idrottscentrum.

Mat/servering

Vill du kombinera spännande skidtävlingar med en god bit mat eller fika? På arenan säljer vi hamburgare, korv, dricka och kaffe med gobit. Vi tar gärna emot betalning med Swish. Behöver du kontanter finns närmaste bankomat vid OKQ8 – Parkvägen 7.