IFK Umeå har haft stor otur inför SM-tävlingarna på hemmaplan. Inte bara Jonna Sundling utan även flera andra av klubbens mer framstående åkare har varit eller är sjuka – eller skadade – och är alltså inte disponibla inför fredagens sprintstafett. Av de totalt sju (!) lag som föreningen anmält till stafetterna är det nu bara tre som kommer till start – ett damlag och två herrlag!

I damernas tävling blir det Linn Sömskar och Sofie Elebro (bilden ovan) som får försvara de blåvita färgerna. Det är alltså två tredjedelar av det lag som tog silver i den ”långa” stafetten vid SM-veckan i Söderhamn som nu ska ta upp kampen med Piteå, Ulricehamn, Åsarna och de andra tunga favoriterna.

På herrsidan får Teodor Peterson sällskap av Erik Silfver och det betyder att IFK Umeå här anmäler sig som en av de riktigt heta medaljkandidaterna – två världscupmeriterade åkare är det inte många klubbar som kan ställa upp med!

I IFK:s andralag åker Johan Forsberg och Marcus Grate.

Ytterligare en Umeå-åkare finns med i sprintstafetten, låt vara tävlande Piteås klubbdräkt. Det är Björn Sandström som bildar lag tillsammans med Johan Häggström.