Inbjudan/PM

Umeå SkidAllians har nöjet att på uppdrag av Svenska Skidförbundet dels arrangera de avslutande SM-tävlingarna samt Scandic Cup 2017, mellan den 24 – 26 mars 2017.

Komplett information om tävlingarna finner du i de nedladdningsbara dokumenten i PDF-format.

Ladda ned:

Viktig anmälningsinformation

Anmälan sker via SSF TA tävlingskalender med specifika hålltider. Observera att möjligheter till efteranmälan kan ej garanteras, då det endast eventuellt kan göras i mån av plats p.g.a strykningar. Mer information kommer.

OBS! Endast en anmälan görs till Scandic Cup; Prologen. Den är giltig för hela tävlingen

Information om SM-Tour 2017

Med mindre än en vecka kvar till att årets SM-säsong inleds så bjuder Svenska Skidförbundet traditionsenligt till SM-Touren i längdskidor. Syftet med SM-Touren är att stimulera till deltagande på senior-SM i längdskidor genom att premiera de åkare som under hela SM-säsongen gör de bästa sammanlagda insatserna.

För de som placerar sig långt fram i sammandraget så står ordentligt med prispengar på spel – de tre bästa damerna och herrarna delar på en prispott om sammanlagt 100 000 kr.

Reglerna för SM-Touren är både enkla och samtidigt utmanande. Efter varje individuell SM-tävling så får de trettio bäst placerade åkarna poäng enligt ”femtiopoängsskalan” (samma skala som på de nationella cuperna). De åkare som genomför samtliga individuella SM-tävlingar under säsongen, även om man inte skulle ta poäng på något lopp, är med och tävlar om den sammanlagda prispotten.

Reglerna för SM-Touren och resultatarkiv från tidigare SM-Tourer finns på www.skidor.com/smtour

Reservort

Gällivare är reservort för arrangemanget. Beslutsdatum för eventuell flytt av tävlingarna är 6 mars 2017.

Vill du veta mer?

Kontakta tävlingssekreterare Michael Byström vid eventuella frågor, på tel 070-325 84 61 eller via e-post: michael.bystrom@vll.se.