Umeå SkidAllians -
arrangör av SM och Scandic Cup

Föreningen Umeå SkidAllians bildades den 16 december 2012. Föreningen består av till Svenska Skidförbundet anslutna idrottsföreningar i Umeå Kommun, idag tre skidklubbar; IFK Umeå, Täfteå IK Skidor samt Röbäcks SK. Varje enskild skidklubb bidrar med fyra personer till styrelsen i Umeå SkidAllians.

Föreningen har som ändamål att dels arrangera större skidevenemang i Umeå, som t.ex SM-tävlingarna i längdskidor 2014, men även nationella cuper och större junior/ungdomstävlingar.
Samarbetet inom Umeå SkidAllians syftar också till att nå en ökad samverkan i skidrelaterade frågor som rör Umeå, på kort och lång sikt. Umeå SkidAllians har inga egna aktiva skidåkare.

Styrelsen består av en ordförande samt sex ordinarie ledamöter (två från var och en av del anslutna föreningarna) och sex suppleanter. Ordföranden ska, om möjligt, vara fristående från de anslutna föreningarna.

Skid-SM 2014 var den första tävling som arrangerades av Umeå SkidAllians, och nu har vi återigen fått förtroendet att arrangera de avslutande deltävlingarna av Skid-SM 2017, samt den stora juniortävlingen Scandic Cup. Allt under en och samma helg.

Läs mer:

IFK Umeå – storklubb i skidspåren med 70 SM-guld

Täfteå IK – Västerbottens mest framgångsrika ungdomsklubb

Röbäcks SK – ungdomsklubb som surfade på Elofsson-vågen